dinsdag 18 februari 2020

Musicaklassen dinsdag, 18 februari 2020

Dinsdag, 18 februari 2020

Vandaag zijn de kinderen vroeg uit de veren. Enthousiast kleden ze zich om zodat we samen  kunnen ontbijten.
Om half tien beginnen we met een opwarming van Tegest, een hyper kinetische vrouw die alle kinderen aan het bewegen krijgt.

Vandaag staan er weer leuke en afwisselende sessies gepland.

4A begint met Pak Jan. 4B krijgt deze sessie in de namiddag. Er wordt verder gebouwd op de muziek van de Pygmeeën, een stam die in het regenwoud leeft.
Zij maken kennis met verschillende muziekinstrumenten: houten stokjes, regenpijp, samba’s, xylofoon, duimpiano, wha-wha-tube (google dit maar eens!), … Ze mogen experimenteren op alle instrumenten. In groepjes bouwen ze een muziekstuk op dat een verhaal vertelt. Dat kan een verhaal over de jacht, een wiegelied of een spelletjeslied zijn. De kinderen leren mooi samenspelen!
Later worden alle groepen bij elkaar gezet en ontstaat er een orkest van 22 kinderen. Eerst dirigeert Pak Jan de groep, daarna mogen kinderen de dirigent zijn. Knap op te zien en te horen!

4B begint de dag bij Georgia. Daar werken we verder rond de Inuits. Zij maken liederen met lage keelgeluiden en herhalen dit tegen elkaar. De kinderen worden over elkaar gezet. Het ene kind begint met een klank, het andere kind moet dit herhalen. Dit moeten ze zolang mogelijk volhouden in een ritme én zonder te lachen. Moeilijk hoor!
Lars en juf Jovanna hebben dit bijna het langst vol gehouden. Op het laatste werden ze geklopt door Fee Amber. Juf Jovanna kon niet tegen haar verlies!!
Nadien werden er bewegingen aan klanken gekoppeld én moesten we dat in canon brengen. Concentratie vereist!

Tot morgen!!








































https://youtu.be/TxYULpShMGg











Geen opmerkingen: