donderdag 26 maart 2015

Musicaklassen - donderdag


Donderdag.

Vandaag de grote dag!  Straks toonmoment, maar voor het zover is moet er nog heel wat geoefend worden. 
Alle kinderen hebben een keuze gemaakt en verspreiden zich over de lokalen in Dommelhof.  De  eerste groep gaat met Pakjan, op de muziekstukjes die eerder gemaakt werden in de kerk, een percussie samenspel bedenken.  Handtrom, trom, tamboerijn, …  bas, tenor, … snel, traag, … stil, luid, … experimenteren maar.  Na wat heen en weer ge-oefen ontstaat een prachtig samenspel.  De tweede groep gaat met Suzanne, Suus voor de vrienden, dansen.  Zij bedenken mooie bewegingen op het ritme van hun eigen naam.  Ze zoeken originele danspassen en proberen de hele ruimte te gebruiken.  Ook het tableau-vivant waarmee gewerkt werd in de vorige dagen komt nu tot leven in de danssessie.  De derde groep mag met Gerard aan de slag.  Daar wordt enkel met de stem gewerkt.  Het instrument dat iedereen altijd bij de hand heeft, wordt nu beter verkend.  Een beetje aarzelend durven we al wat te experimenteren.  Wanneer we wat opgewarmd zijn en onze spreek- en experimenteerdurf gevonden hebben, ontstaan knappe zangkoren.  Allerlei klanken en ritmes worden een ongelooflijk hoorspel.
Nadat de innerlijke mens weer werd versterkt met een lekker maal, gaan de drie groepen samen zitten.  Nu moet alles samensmelten tot één geheel.  Een hele opdracht.  Gelukkig hebben we Pakjan, Suus en Gerard die alles in goede banen leiden.  Nog de laatste afspraken en richtlijnen overlopen en dan kan de generale repetitie beginnen… spannend!!!  Wat een concentratie, wat een inzet!   Dit moet straks een prachtige voorstelling worden.
Na de pauze gaan we met z’n allen naar het theater.  De ene wat luider, de andere wat stiller, wat vrolijker, wat uitgelatener, … .   Iedereen voelt een gezonde zenuwachtigheid…  Het resultaat mag dan ook gezien én gehoord worden!  Het is de kinderen gelukt om een prachtige voorstelling te geven voor alle juffen, de medewerkers van de musicaklassen en de mensen van Dommelhof.  Ze mogen trots zijn op zichzelf.  Iedereen heeft alweer een stukje talent in zichzelf ontdekt!

Na een zotte bonte avond kruipen we moe maar voldaan in ons warme bedje.  Je mag er zeker van zijn dat er zalig gedroomd wordt over de voorbije dag.

5 opmerkingen:

Mats zei

Jullie hebben precies weer een toffe dag gehad... Spijtig dat ik de video niet kon zien

Tot morgen!!

mama niels zei

Super tof daar! Ook voor de begeleiding, leerkrachten en iedereen daar in het Dommelhof een dikke proficiat! Heel veel dank voor de goede zorgen, dankzij jullie hebben deze toffe leerlingen van 4 VBS zich helemaal gegeven en ingeleefd in de wereld van muziek en dans!! Een nieuwe wereld ging voor vele open ... . !Veel plezier nog vrijdag!!

mama van Nel zei

Geniet nog van de laatste leuke dag. Ik tel af om al die verhalen te horen.
Jammer maar het filmpje kon ik niet openen

Unknown zei

Geniet van het zwemmen! En we kijken al uit naar jullie aankomst straks...
Video is inderdaad nog steeds privé...spijtig dat we die nog niet kunnen zien!

merel zei

het was heel maar ook heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel tof op musica