dinsdag 24 maart 2015

Musicaklassen - maandag

Joepie, eindelijk is het zover!  We vertrekken op musicaklassen.  Allemaal stralende gezichtjes.  Zou het zonnetje daar voor iets tussen zitten?   Nog zwaaien naar alle mama’s en papa’s en weg zijn we….
Na een ritje van een uur komen we aan op Dommelhof.  Eerst alle koffers uitladen en dan het bos in! Daar worden we opgewacht door Pak-Yan en Gerard die ons na een hartelijk ontvangst op verkenning sturen in het klankenbos.  We moeten als echte spionnen, in  het spoor van Petrus Alamire op zoek naar de verborgen klankinstallaties.  Vinden we er vijf?  Kunnen  we vertellen hoe de installatie heet en wat ze kan?  Dan hebben we bewezen dat we waardige spionnen zijn.
Tijd om te eten.  Als ook de innerlijke mens weer versterkt is en de drie jarigen, Charlotte, Levi en Tyana in de bloemetjes zijn gezet, kunnen we aan het echte programma beginnen.
Samen met onze juf warmen onze stem op en verkennen we de geluiden die we ermee kunnen  produceren.  Kriskras tonen, stemmassage, herken de stem, zing de kathedraal en de monsterput zijn maar enkele stemspelletjes die we spelen.  Wist je dat we echte monsters hoorden?  Pak-Yan leert ons het Franse renaissance lied ”l’homme armé” zingen,  daarna marcheren twee legers vastberaden over het podium en zingt iedereen uit  volle borst het strijdlied mee.  Bij Gerard mogen we experimenteren met zelfgemaakte instrumenten.  Niet eenvoudig om daar geluid uit te krijgen.  Nu weten we ook waarom we eerst al eens moesten proberen of we een blaadje papier tegen de muur kunnen plakken door er hard tegen te blazen.  Onze blaastechniek kan nog wel wat oefening gebruiken…

Eindelijk mogen we weten bij wie we op de kamer liggen! Als die dan helemaal ingericht is, nog even ontspannen met gezelschapsspelletjes, of een kaartje schrijven naar het thuisfront en dan ons bedje in.  Wat zullen we slapen als roosjes na zo’n dag vol zalige activiteiten.  

Wil je nog graag foto's bekijken ? Dat kan je op de website van de school. (Klik hier.)

10 opmerkingen:

mama van Silke zei

Het ziet er daar toppie uit! Leuke foto's, leuk filmpje!

mama niels zei

Wat een toffe muzikale bende daar! Veel plezier! Mama, papa en zusje van Niels

Anoniem zei

Dát ziet er daar superleuk uit! Genieten maar!!!!

Groetjes,

mama van Klaas

Inez zei

Die eerste dag leek me al fantastisch, geniet ervan allemaal !!!

juf.Greet zei

Wat ziet er dit weer FANTASTISCH uit!!!
Geniet er maar van, vierde leerjaar, want vooraleer je het goed beseft, is de week weeral voorbij.
Nog veel plezier.

mama van Storm zei

Waaw, wat ziet dat er daar leuk uit!!
Nog superveel plezier daar!! En we kijken er al naar uit om nog meer foto's en filmpjes te zien!!
Groetjes uit Merksplas

Unknown zei

Knappe prestatie van al die deelnemers. Ze amuseren zich goed. Geniet er allemaal maar van . Groeten Papa Hannelore

Mama van kirsten zei

Iedereen ziet er daar super blij uit !!!!

Mama van Seppe zei

Het ziet er daar weer heel plezant uit! Veel plezier nog!
Groetjes,
mama van Seppe

merel zei

het is daar ook leuk hoor