Hier vind je een eenvoudig pepernotenrecept:
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram boter
- 125 gram bruine basterdsuiker
- Speculaaskruiden (of kaneel en gemalen kruidnagel i.p.v. speculaaskruiden)
- melk
- Bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kneed de boter, de suiker, de (speculaas)kruiden en het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar.
- Voeg een beetje melk aan het mengsel toe, zodat het deeg lekker smeuïg wordt.
- Leg bakpapier op de ovenplaat.
- Maak van het deeg kleine balletjes. Het geeft niks als ze niet allemaal even groot zijn!
- Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de pepernoten zo’n 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
Tips
- Vers zijn de pepernoten natuurlijk het lekkerst, maar in een afgesloten koektrommel kun je de pepernoten 2 tot 3 dagen bewaren. Daarna zijn ze niet zo lekker meer.
- Maak uit het beslag koekjes met koekvormpjes. Het zijn dan geen pepernoten, maar pepernotenkoekjes!
- Je kunt de afgebakken pepernoten (of pepernotenkoekjes) versieren met glazuur, chocoladesnippers en koekversiersel (kijk in de supermarkt in het vak bij de taartversieringen).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten