donderdag 23 februari 2017

Dagboek van de musicaklassen

Woensdag 22 februari 2017

We werden vandaag al wat beter wakker.  Een goede nachtrust doet wonderen...
Snel ontbijten en aan de slag!

Terwijl we gingen shoppen in de klankenwinkel, kwam de 'politie' op controle!  De politie controleerde of de kids de verschillende klanken die ze gekocht hadden, ook wel echt goed konden nabootsen.

Bij Gerhardt werd er geëxperimenteerd met keyboards, versterkers, loop-stations en sound scape.  Werken met al die verschillende elektronische toestellen, was een hele belevenis.

Bij Emma zijn we helemaal los gegaan met trommels, raspers, sambaballen, piano, ...  We moesten een ritme zoeken en dit met de hele klas samenvoegen tot één geheel.

Bij onze juffen en meester hadden we even een rustiger momentje en hebben we gewerkt rond Mondriaan en zijn abstracte kunst.  We mochten zelfs enkele 'regels' aan onze laars lappen. Daarna moesten we zelf aan de slag.  We zijn nu echte 'Mondriaantjes'.  (misschien worden onze kunstwerken later ook nog wel veel geld waard 😉)

Na het avondeten konden we genieten van een optreden van de lokale muziekacademie uit Neerpelt.  Enkele jongeren brachten een muziekstuk met hun saxofoon, bugel, trompet, bastuba, ...  Daar werden we stil van.

Als afsluiter was er nog de kampioenenquiz.  Een muziekronde, fotoronde en kennisronde vulde de quiz.  Ook een doeopdracht was er:  een droge beschuit zo snel mogelijk opeten en dan zo goed mogelijk fluiten.  

Rond 9 uur hebben we onze bedjes opgezocht.


1 opmerking:

Unknown zei

Hej daar in het verre Limburg:
geniet nog even van de muziek:
wind die door het bos waait
regendruppels op het dak of je kap
de instrumenten die je tegenkomt

wensen vanuit de kempen waar de regen en wind ook muziek maken
Opa Walter en tante Els