maandag 17 februari 2020

Musicaklassen 17 februari 2020


Maandag 17 februari 2020

Eindelijk is het zover…we vertrekken op musicaklassen!
De bus wordt ingeladen met erg grote (sommige kinderen gaan stiekem wat langer blijven denken we ;-)) en iets minder grote koffers. Al zingend rijden we richting Neerpelt. 

Bij aankomst brengen we de koffers naar de ontspanningsruimte en duiken meteen het bos in. Met een stralend zonnetje is ravotten in het bos des te leuker.

Om 11u gaan we dan echt van start. We leren over fluittalen en mogen onze naam in fluittaal verzinnen. Onze ‘fluitnaam’ nemen we op. De andere groep mag ons met deze opname komen zoeken in het bos.

Nadien verkennen we ook nog het grote klankenbos. We ontdekken zo vele verschillende geluiden die door beweging omgevormd worden tot klanken.

Iedereen is uitgehongerd en geniet van een lekker middagmaal. We mogen zelf met een plateau aanschuiven en dat vraagt in het begin wel wat vaardigheid en extra tijd ;-).

Na het eten gaan we naar de eerste sessie. Daar leren we de muziek van het volk de “Pygmeeën” en de “Inuit” kennen. We beluisteren hun muziek en bekijken nadien ook een filmpje. Dan gaan we zelf aan de slag. We geven ritme aan met onze voeten en zingen korte klanken door elkaar.


Na een pauze met een lekker appeltje leren we in de tweede sessie de muziek van de “indianen” kennen. We mogen op een grote trom slaan en de dirigent geeft aan op welke toon we “hey” moeten zingen. De indianen gebruiken in hun muziek slechts vijf tonen (de zwarte toetsen van een piano) en dit klinkt altijd goed. Dat mochten we dus ook eens proberen op de piano. Wat een talentjes zeg!

Dan is eindelijk het langverwachte moment aangebroken…de kamerverdeling J! Iedereen gaat zich gezellig installeren. De bedden geraken opgedekt. Bij de éne al wat vlotter dan bij de andere, maar bij iedereen geraakt het in orde!

‘s Avonds worden er vele boterhammen gegeten. Dat smaakt extra goed zo gezellig samen eten.

In de ontspanningsruimte worden er hopen brieven geschreven en spelletjes gespeeld.
Nu kunnen we erg moe van alle eerste indrukken ons bed in.














































Slaapwel iedereen…

Geen opmerkingen: