dinsdag 14 februari 2023

Maandag, 13 februari

 

Met de zon op onze snoeten stappen we uit de bus. Alle koffers worden naar de recreatieruimte gereden, gedragen of gesleurd. Daar maken we kennis met Dries en Georgia. Zij gaan ons vandaag begeleiden.

We krijgen witte bandjes rond onze armen en worden een donkere kamer binnengeloodst. Daar horen we onderwatergeluiden. We bewegen op de muziek en dansen door elkaar. Er staan speciale lampen zodat er een blacklight effect optreed. De witte bandjes rond onze armen zien we rondzwieren en -draaien. De kinderen worden aan waterbakken gezet en aan een soort kartonnen harmonica. Nu moeten zij zelf de geluiden nabootsen. We worden er helemaal zen van!

Na deze verwelkoming stappen we door het Klankenbos. Daar zien en horen we allerlei klankeninstallaties. We knuffelen bomen, gaan in de grootste fluit staan, praten tegen kastjes en gaan aan pratende deuren luisteren.

We scheppen onze borden vol tijdens het warme middageten, en gaan na het eten spelen in het klankenbos. Joepie!

In de namiddag hebben we twee sessies.

Bij Georgia stappen we als zwerm door de ruimte. We plakken dicht bij elkaar, maken dezelfde bewegingen en geluiden.

Bij Dries proberen we in een ritme te stappen en te klappen. We proberen op allerhande manieren een geluid uit een touw te krijgen. Probeer dat thuis maar eens!

En dan is het tijd om naar de kamers te trekken. De kinderen dekken zelf hun bed op. Ja, ja dat is bij iedereen gelukt!

We eten ’s avonds een lekkere boterham of sandwich met een glaasje (choco)melk.

We houden een rustige eerste avond. De kinderen kunnen brieven schrijven, een spelletje spelen of een tekening maken. Zo kruipen ze op tijd hun bed in om morgen weer paraat te zijn!

Tot morgen allemaal!

Filmpje 1

Filmpje 2

Filmpje 4

Filmpje 5
























































Geen opmerkingen: