donderdag 27 februari 2014

Dag 3 op musica... Wat was er te beleven op woensdag?

Vanmorgen was iedereen onmiddellijk paraat om er ook vandaag weer een prachtdag van te maken.
Wat zie jij op deze tekening van Escher?  Een oude vrouw of een jonge? Of beiden???  En blaast iemand daar nu een hele persoon van zijn hand?                              
Vragen die een antwoord krijgen bij juf Margriet.  Spelen met optische illusie en daar foto’s van nemen.  Zo vormen wij de werkelijkheid om naar onze hand.  Raar maar waar, juf Greet, Juf Leen en juf Sabine dragen hun klas op handen en wel letterlijk deze keer.                                                          
We bouwen verder op wat we gisteren leerden bij David.  Maar nu hebben we wiskunde nodig in de muziek.  Kunnen wij onze klankenpuzzels ook in lagen onder elkaar zetten en een eigen ritmiek bedenken?  Een hele tel wordt verdeeld in twee halve tellen of vier vierde tellen.  Leuke vondsten leiden weer naar een prachtig samenspel van klanken!                      
Een zalige oormassage brengt ons helemaal tot rust bij Pak Yan.  We zoeken voorwerpen waarmee we hele “kleine” geluiden maken, dicht bij het oor van onze klasgenootjes.  Ver weg, dichtbij, over het hoofd ritselen en wrijven, tikken en krabben, knijpen en scheuren, ….  Telkens een andere sensatie.  We worden helemaal getransformeerd van bezige bijen naar wollige lammetjes.                                                
Samen met Marjolein zoeken we naar een sterke beweging ondersteund met een stevige klank.  Als we genoeg combinaties hebben gevonden, plakken we deze samen en vormen een bewegingsdans waarvan de oerkracht ons overdonderd.  In opperste concentratie maken wij een strijddans in een krachtige kadans!  We voelen ons samen sterk!

Onze juffen vinden het echt wel nodig dat we gaan douchen vanavond.  Zou het rollebollen van de zandheuvels in het klankenbos daar iets mee te maken hebben?  Wanneer we dan fris gewassen, in onze pyjama, weer samen in de  ontspanningsruimte zijn begint de langverwachte kwis!  Vinden we het antwoord op de weetjesvragen, kunnen we nog fluiten na het eten van beschuit?  Herkennen we onze vriendjes in de gefotoshopte helden?  Vinden we alle songs terug in de liedjesmix? Kwismaster Greta Garbo en assistente Aurore leiden de kwis in goede banen.  De puntentelling wordt bijgehouden door gerechtsdeurwaarder Leen van Baclé en secretaresse. Het wordt een spannende strijd tussen dertien ploegen!  Moe maar voldaan kruipen we (veel te laat) in onze bedjes.  Slaapwel …

1 opmerking:

ante zei

ik ben beren sterk
ik liene en janne gewoon optillen met een vinger